Det gør vi

Hjælp til økonomisk overblik

Ofte møder vi familier og unge mennesker i en meget alvorlig økonomisk situation. Eksempelvis har flygtninge på integrationsydelse ekstremt lave rådighedsbeløb, og det kan være meget svært at få pengene til at række til hele måneden.

Vi møder ofte mennesker, der har stiftet gæld gennem kviklån, salg af mobiltelefoner osv. Det kan være manden, der har skullet overføre 500 dollars pr. familiemedlem, hver gang menneskesmuglere skulle forsøge at få hans kone og børn over et grænsehegn. Eller det kan være forældre til tre børn, der på integrationsydelse har et månedligt rådighedsbeløb under 4.000 kr. og derfor har optaget diverse hurtige lån for at overleve. Dermed har man hurtigt forgældet sig massivt.

Da vores hjælp til disse mennesker ofte har karakter af regulær gældsrådgivning, har vi indgået et samarbejde med BoFinans, der leverer 100 % uvildig økonomisk og finansiel rådgivning. BoFinans er under tilsyn af Finanstilsynet og har Finanstilsynets tilladelse til at yde finansiel rådgivning.

 

Gennem en kompetent økonomigennemgang med rådgiverne fra BoFinans får familierne eller de unge overblik over deres økonomi. Vores familiekonsulenter og kontaktpersoner yder efterfølgende støtte til at omsætte den konkrete rådgivning. BoFinans følger op på rådgivningen og kan i nogle tilfælde også helt overtage korrespondance og forhandling med kreditorer for at sikre den bedste vej ud af økonomisk kaos.

I sager med handleplansmål om at støtte borgerne med økonomisk overblik, er en økonomigennemgang med BoFinans en naturlig del af vores ydelse – helt uden ekstra omkostninger for kommunen.